Skip to main content

Bankboekingen verwerken

Financiën op orde houden

Wat is een bankboeking?

Een bankboek is een van de onderdelen van boekhouding, het totale plaatje van de financiële administratie. Je moet bankboekingen verwerken. Maar eerst terug naar de basis. Wat is een bankboeking nou precies en wat staat erin? In een bankboek staan alle banktransacties die van en naar je bank zijn af- en bijgeschreven, oftewel alle transacties. Dit betekent dus alle inkomsten, maar ook alle uitgaven. In het bankboek vind je de bedragen bruto, het bedrag is dus inclusief BTW. Op de bonnen of facturen van wat je aanschaft wordt altijd aangegeven hoeveel BTW er is gerekend. Maar het bedrijf dat je van je rekening gaat is altijd inclusief BTW.

Waarom moet je bankboekingen verwerken?

Het is belangrijk dat je als bedrijf al je inkomsten en uitgaven vastlegt. Naast dat je inzicht hebt in waar het geld naar toe gaat, weet je ook hoeveel BTW je hebt afgedragen en kan je indien nodig externe partijen zoals de belastingdienst laten zien waar je geld naartoe is gegaan. Bankboekingen verwerken is daarvoor nodig. Als je de boekingen niet verwerkt worden, kunnen ze niet worden opgenomen in de btw-aangifte. Ook heb je de verwerkingen van bankboekingen nodig om resultaten van de winst- en verliesrekening te kunnen verwerken.

Bonnetje inscannen - Bankboekingen verwerken
Makkelijk en snel bankboekingen verwerken met slimme programmas

Snel en makkelijk transacties inscannen

De meeste boekhoudprogramma’s hebben een makkelijk systeem geïmplementeerd waarbij je makkelijk je transacties door middel van bonnetjes kan verwerken. Ook Code Zeven biedt u de mogelijkheid om makkelijk transacties op te sturen of in te scannen, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Wil je meer weten of het vastleggen van transacties of benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen? Neem gerust contact met ons op. We werken met verschillende soorten programma’s en kijken graag welke bij jouw organisatie past en waarom.